Слуховете около PlayStation 5 се разпространяват много по-бързо и по-интензивно от тези за основния съперник на японския гигант - Xbox Scarlett.

Настоящият пореден теч разглежда метода на инсталиране на игри на next-gen конзолата на Sony, позовавайки се на последната огромна 60-гигабайтова версия (достигаща до 100 GB на Xbox One X след всички ъпдейти) на Call of Duty: Modern Warfare, давайки я като основен пример за тромава инсталация. За сравнение новият CoD е над 125 пъти по-голям от първото заглавие на поредицата, излязло за PC, и отнема повече от четири часа, за да бъде свалено и инсталирано.

Прочети още: На лов за качествени мишки и клавиатури с Logitech

Четири часа, необходими за стартиране на дадена игра, се счита към днешна дата като процес от миналото. Според Wired PS5 ще предлага частична инсталация на игрите.

"Вместо да третират игрите като голям блок от данни, позволяваме по-фин достъп до данните", споделя Марк Сърни.

Новият вид разпределение на информацията ще даде възможност за персонализирана инсталация, която ще позволи на играча да получи контрол върху частите от играта, които да изтегли първо, и да се впусне в игра възможно най-бързо.

Разбира се, важно е да уточним, че подобен тип функционалност не е задължително да бъде ексклузивна за PlayStation 5. Истината е, че дори в момента на PS4 се предлага подобна екстра, която по наше мнение просто ще бъде зверски доразвита за следващата конзола.

Тагове: