Заедно с Марадона и Роналдо, но не Кристиано, Марко ван Бастен е третият наистина извънземен футболист на последните 30 години, но дори емблемата на Холандия и Милан не е непогрешим. ЕА извади Ван Бастен от FIFA 20, след като той използва нацисткият израз Sieg Hеil в ефира на холандската телевизия.

Бившият нападател бе наказан за известно време да не бъде коментатор, а хонорарът му за този период трябва да бъде даден за благотворителни цели. 55-годишната звезда, който е трикратен носител на Златната топка, поднесе публично извинение.  

То обаче не е достатъчно за ЕА и в пореден криворазбран жест на политическа коректност гигантът извади Ван Бастен от FIFA 20. Там Марко е една от най-търсените карти в режима Ultimate Team. В него Ван Бастен е представен в три варианта, съответстващи на етапите от кариерата му. Картите вече не могат да се използват и търгуват в Ultimate Team, макар че все още излизат при търсене.

Припомняме, че след скалъпените обвинения от английски играчи срещу мача с България в квалификациите за Евро 2020 ЕА пусна специални екипи за FIFA 20 с надпис #NoRoomForRacism.

Виж още: Трейлър и изисквания на българската Phoenix Point. Извънземните треперят (ВИДЕО)

Тагове: