На Disney очевидно нищо човешко не им е чуждо. След като през миналата година изненадващо уволниха култовия режисьор и сценарист на една от най-успешните си MCU продукции - Guardians of the Galaxy, вчера (15 март), компанията рязко размисли и обяви, че го връща на работа.

Така след кратка пауза Guardians of the Galaxy Vol. 3 отново е на дневен ред, а бъдещето на MCU след неизбежните драми в Avengers: Endgamе отново изглежда светло.

Гън беше освободен от Disney през юли след като от компанията с „изненада“ установиха, че преди повече от десетилетие, режисьорът е публикувал серия доста пиперливи „майтапи“ в социалните мрежи. Разбира се напълно беше игнориран фактът, че тази информация никога не е била особено секретна, както и немаловажния момент, че през 2009 подобни шегички не правеха особено впечатление на никого, понеже нямаше кой да се „обижда“ от тях.

Джеймс Гън обаче не стоя много време без работа. Почти веднага той беше нает от основния конкурент на Marvel Stidios и Disney – Warner Bros., които го ангажираха с проекта за продължение на култовата DC Comics екранизация на Suicide Squad.

В крайна сметка историята е на път да завърши с хепи енд за феновете и на двата комикс франчайза. Очевидно Disney са постигнали споразумение с Гън съгласно което той ще продължи работата си по Suicide Squad, който би трябвало да е появи по кината през 2021. Междувременно той ще движи и нещата около следващата част на Guardians of the Galaxy. Така и вълкът ще е сит и агнето ще е цяло, а Джеймс Гън ще е вторият артист от кариерата след Джос Уидън, който ще работи по проекти и за двете конкурентни вселени – MCU и DCU.

Още от Play