Sony, Microsoft, Ubisoft, Nintendo, EA... огромни производители, които ежемесечно се борят за бюджета ни. И в това няма нищо лошо, тъй като това е борба, в която сами падаме пред величественото ново ААА предложение (високобюджетните игри от голямо студио). Истината обаче е, че понякога независимите (инди) игри могат да бъдат много по-различни и изпълнени с фантазия. Хубавото е, че E3 освен големите конференции дава възможност на независимите производители да достигнат до голяма публика. Следващите няколко заглавия са именно инди игри, които може би повечето хора са пропуснали, а не трябва – те имат голям потенциал. За съжаление нямахме възможност да присъстваме на E3, но можехме заедно да го съпреживеем чрез конференциите и чрез западните колеги, които имаха достъп до всяко кътче на събитието. Благодарение на Cnet успяхме да се докоснем именно до тези скрити диаманти.

Star Child (PSVR)
Спомняте ли си, че миналата година беше почти изцяло посветена на виртуалната реалност (VR)? На всяко голямо събитие се говореше за това, някои от най-големите имена пуснаха своите очила за VR и въпреки това все още не се усеща тази технология да е станала масова. Една от причините е липсата на заглавия, които да привлекат геймърите. Разбира се, началото винаги е съпътствано от такъв период, но сякаш колелото започва да се завърта. Пример за това е и Star Child. Трейлърът показва героинята на заглавието, която изследва мистериозна пещера, докато не се натъква на огромни роботи – единият съвсем явно не е добронамерен, но другият е на нейна страна. Към момента все още не знаем много за историята (нито кога можем да очакваме премиерата на играта) и каква ще е ролята на робота в нея, но 2.5D средата, в която се развива действието, изглежда много интересен избор за VR заглавие.

Moss (PSVR)
„Moss е симпатично и странно приключение. Трейлърът не дава ясна представа за ролята ви, тъй като играчът всъщност не е толкова близо до мишлето – вие сте кукловод, висок колкото дърво, който гледа отгоре прекрасната 3D диарама, докато се опитвате да разгадаете как чудесно анимираният Куил (мишлето) ще премине от другата страна. Можете както да контролирате директно мишлето (мечът му е листо!), така и да го насочвате отстрани, да манипулирате машинариите, които се изпречват на пътя му, за да продължи приключението“, обяснява Шон Холистър от Cnet.
Трейлърът все пак прави нещо много важно – да ни покаже истински симпатичния герой Куил, с който бързо ще изградим връзка. Това винаги е добра новина, тъй като ще направи приключението много по-напрегнато и смислено.
Очакваме Moss в края на годината.

Laser League (PS4, Xbox One, PC)
Първоначално играта не изглежда като нищо специално. Това обаче се променя, когато започнеш да я играеш, разказват от Cnet. Най-общо това е мултиплейър заглавие, в което лесно ще навлезете, но трудно ще го усвоите изцяло. Дори и трейлърът буди асоциации с Tron, като към това можем да добавим и щипка гладиаторски борби.
Laser League трябва да излезе през 2018 година, но все още няма дори и приблизителна дата за това.

The Artful Escape (Xbox One, PC)
Толкова красиво, различно и страхотно звучащо приключение! Франсис Вендети живее в сянката на своя чичо, изключително известен музикант. Това, разбира се, не е добра ситуация за нито един творец и Франсис тръгва на приключение, в което да проправи своя собствен път. Краткият трейлър ни разкрива прекрасната и шарена графика, която е подплатена от страхотна музика и цялостно звуково оформление. The Artful Escape все още няма премиерна дата, но се надяваме да имаме възможност да изиграем това различно заглавие съвсем скоро.

Matterfall (PS4)
Играта, разработена от Housemarque, изглежда ще успее да слее Castlevania, Metroid и шутъра Resogun в едно увлекателно и предизвикателно заглавие. Много екшън, много стрелби, мултиплейър, специални умения и приятна графика. А и го очакваме съвсем скоро – още през август тази година.

The Last Night (Xbox One X, PC)
Заглавие, вдъхновено от филми като „Блейд Рънър“, няма как да не привлече вниманието ни. The Last Night е киберпънк игра, която ни пренася в дистопичното бъдеще – по всичко личи, че тази година E3 не предрича нищо добро за човечеството, тъй като голяма част от игрите залагат именно на тази тема. The Last Night ще е ексклузивна за Xbox One X, но ранната й версия може да бъде открита и за PC.
Изглежда, че главният геройт в играта е ловец на глави, а решението да бъде изготвен в пикселизиран стил прави чакането за The Last Night още по-вълнуващо. Това ще се случи до края на тази година.

The Last Day of June (PS4, PC)
Спокойно можем да определим тази игра като интерактивна художествена творба, която ще ни отведе на емоционално приключение. Историята проследява Карл, който губи съпругата си в трагична катастрофа. Това става през юни. Карл обаче се сдобива с невероятна дарба, която му позволява да пътува във времето и му дава начина, по който може да предотврати трагичната загуба. Играта е създадена да наподобява художествена творба, нарисувана с акварелни бои. The Last Days of June ще бъде налична до края на тази година, като меланхоличното приключение дава сериозна заявка за една наистина въздействаща игра.

Тагове: