Според последния тримесечен отчет на Meta Facebook има над 3 милиарда активни потребители месечно. Този резултат е важен по ред причини: въпреки че популярността на Facebook сред по-младите хора е намаляла, платформата далеч не е мъртва. В цялото семейство от приложения на Meta - което включва WhatsApp, Instagram, Messenger, а сега и Threads - има 3.88 милиарда месечно активни потребители. Това е почти половината от световното население. 


По-важно за Meta и нейните инвеститори е, че ежедневните активни потребители също продължават да растат. Ежедневните активни потребители на Facebook са 2.064 милиарда, което е повече от 2.037 милиарда през последното тримесечие. Този ръст е от ключово значение, тъй като през последното тримесечие на 2021 г. Facebook отчете първия в историята си тримесечен спад на дневните активни потребители. 
Този ръст може да се дължи отчасти на Reels - функцията, имитираща TikTok, която Meta усилено налага в Instagram и Facebook. Според главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг Reels се възпроизвеждат по 200 милиарда пъти на ден в цялото семейство приложения. 
Новата текстова социална платформа, която е свързана с Instagram, Threads, също се справя доста добре според коментарите на Зукърбърг. 
"Видяхме безпрецедентен ръст още от самото начало и което е по-важно, виждаме, че повече хора се връщат ежедневно, отколкото очаквах", споделя Зукърбърг.  
Threads достигна 100 милиона потребители в рамките на пет дни, като миналата седмица Зукърбърг написа, че "десетки милиони хора се връщат ежедневно", което е доста впечатляващо. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Топ телефоните за 2024 ще разполагат с изкуствен интелект в устройството благодарение на Meta и Qualcomm