Resident Evil: The Final Chapter излезе по кината преди броени дни и към момента има рейтинг от 39 процента fresh в Rotten Tomatoes и 53 пункта в Metacritic. Тези резултати може и да не са сравними с постиженията на доста други добри филми, но в същото време са най-добрите в историята на серията.

С това филмовата поредица Resident Evil съвсем скоро ще закръгли изкараната по кината сума на 1 милиард долара. До момента в глобален план всички филми от нея са събрали 954 милиона долара, откакто първият дебютира през 2002 г. The Final Chapter излезе най-напред по кината в Япония на 23 декември и там взе 35 милиона долара, а сега Sony очаква глобалният дебют да събере още 30 милиона долара само в първата седмица. По този начин наистина е въпрос само на време серията да прескочи прага от 1 милиард долара, с което официално ще стане най-печелившата адаптация на видеоигра.

Разбира се, малко подобни поредици, базирани на игри, са успели да просъществуват за цели шест отделни части. Последните два Resident Evil филма, съответно от 2010 г. и 2012 г., изкараха по над 240 милиона долара глобално.

Ако резултатът на The Final Chapter в Metacritic се запази, това ще стане и най-високо оцененият филм по игра, измествайки класиката Final Fantasy: The Spirits Within от 2002 г., пише Polygon.

Виж още: На дамите се падат само 27 процента от всички реплики в най-големите кинохитове на 2016 г.

Тагове: