Formula E, световната състезателна серия с изцяло електрически болиди, стартира партньорство с компанията Kinetik, за да проведат първото в света състезание без пилоти, наречено Roborace. То ще се провежда преди всяко планирано Formula E събитие от следващия сезон.

В Roborace ще участват десет отбора - всеки с по два автомобила, – а състезанието ще продължава един час. Отборите ще трябва да се съсредоточат върху разработването на по-добри алгоритми и изкуствен интелект, за да спечелят.

Един от отборите ще бъде "отбора на общността на тълпата", съставен от "ентусиазирани софтуерни и технологични експерти", казват от Formula E. Все още не са оповестени някакви други конкретни подробности за Roborace, неговите отбори  или колите, но представител на Kinetik казва пред Wired UK, че превозните средства ще имат максимална скорост от над 300 километра в час. Това означава, че колите от Roborace биха били най-бързите автономни коли на планетата, засенчвайки RS7 Audi, която има максимална скорост от 240 км/ч.

 

Прочетете още: Microsoft HoloLens ще предоставя добавена реалност в демонстрации в шоурумите на Volvo 

 

Тагове: