Споделеното по-долу видео предоставя суров геймплей на визия, рендвана в реално време на единичен 1080Ti. Използваният в случая енджин е Unreal 4.

Можем само да кажем едно голямо уау. Предвид факта, че следващото поколение конзоли като PS5 и Xbox One 2 ще използват хардуер, близък като производителност до GPU-то на Nvidia, можем спокойно да очакваме и игри с голям бюджет, които ще се доближат до видяното в това видео.

Както можете да се уверите, сцената е напълно интерактивна и не е пререндвано видео. Технологията, използвана за постигането ѝ, се нарича фотограметрия. Последната дава възможност на художниците да използват текстури за материалите си, заснети от реална околна среда. И днес има игри, които използват фотограметрия (Battlefront 1 & 2, The Vanishing of Ethan Carter и др.), но въпросните заглавия са оптимизирани да въртят и на конзоли като оригиналния Xbox One, които към днешна дата вече могат да бъдат наречени вехт хардуер.

При машини с 16 GB рам и 10+ терафлопса GPU можем да очакваме подобни гледки и в следващите игри на Naughty Dog, Santa Monica, DICE, Capcom и др.

Нямаме търпение.

Видеото следва:

Още от Play