Добре дошли в бъдещето - или поне такова, каквото си го представя Faraday Future Inc. Компанията, подкрепена от китайския интернет милиардер Жи Юетин, представи уникалната си нова концепция за спортен електромобил на име FFZero1.

Ако един ден тази кола все пак влезе в масово производство, тя вероятно ще има доста трудности в това да се наложи на пазара. На първо време FFZero1 има само една седалка, а цялостната ѝ визия, наподобяваща космически кораб, е вдъхновена от дизайн на американската агенция NASA. Това обяснява защо в шлема на водача директно се захранва кислород и дори вода, а мощността на автомобила надвишава 1000 конски сили.

Faraday вече разполага със собствен завод на стойност 1 милиард долара, разположен недалеч от Лас Вегас.

"Ние мислим за бъдещето и нашите електрически коли не само ще бъдат екологични и устойчиви, но и ще са непрекъснато свързани с интернет и пълни с различни технологии", казва Ник Сампсън, вицепрезидент на компанията.

Във волана на FFZero1 е вграден смартфон, така че водачът винаги да има връзка с мрежата, откъдето да бъде подавана всевъзможна важна информация, данни и снимки. Що се отнася до самия инженерен дизайн, батерията е вградена в шасито, а всяко колело има собствен електрически мотор. И ако времето, когато ще видим подобен автомобил по пътищата, все още е далече, със сигурност самата идея за него е повече от вълнуваща.

Виж още: След 33-годишна пауза култовият автомобил от "Завръщане в бъдещето" отново влиза в производство