Тъй като премиерата на Galaxy Z Fold 5 и Z Flip 5 се очаква по-късно този месец, сега можем да очакваме някои изтичания на спецификации и разяснения в последната минута. Според дългогодишния достоверен източник Ice Universe, който има солиден опит по отношение на изтичанията на информация от Samsung, Galaxy Z Fold 5 няма да бъде пуснат на пазара с рейтинг IP58 за устойчивост на прах и вода.

Последният туит от Ice Universe идва след неотдавнашен доклад, който предполагаше, че Z Fold 5 и Z Flip 5 ще стартират с рейтинг IP58, което би било първото за сгъваемите телефони. Предстоящите сгъваеми устройства от Samsung вероятно ще запазят рейтинга IPX8 за водоустойчивост, който се среща при техните предшественици.

IPX8 рейтингът на продукта означава, че продуктът е устойчив на потапяне при определени условия на време и налягане (продължително потапяне). Продуктите, на които пише "водоустойчиви по стандарт IPX8", не са направени за използване под вода.

В допълнение към отричането на слуховете за рейтинг IP58 източникът предполага, че гънката на вътрешния панел на Z Fold 5 ще бъде същата като на Z Fold 4, като твърди, че гънката изглежда "неразличима" между двете устройства.

Снимка: Unsplash

Виж още: Samsung наистина иска да виждате Galaxy S23 Ultra като телефон за игри