Вземете си маркер и оградете датата 20 август 2018г. Това съветва небезизвестният Еван Блас (@evleaks), прочут с течове на информация - най-често достоверна - от "кухните" на водещи имена в мобилната индустрия. Еван твърди, че датата ще съвпадне с анонса на Android P, чието истинско и традицонно сладкишено име за момента се пази в тайна.

Какъв е шансът предсказанието да се сбъдне? Доста голям, тъй като през последните три години Google обявява новите версии на Android точно на третия понеделник на месец август. Освен това гигантът наскоро пусна финалната тестова версия на операционната система - Android P Developer Preview 4 - което говори, че разработката вече е към края си.

Макар и да е много вероятно да видим окончателния вариант на Android P чак през октомври, когато предстои премиерата на Google Pixel 3 и Pixel XL 3, не е невъзможно тя да се появи и по-рано върху някой от новите модели на Essential, Nokia, OnePlus, Oppo, Sony, Vivo и Xiaomi. Всеки от тези производители предлага смартфон, понастоящем съвместим с бета версиите на Android P. До неотдавна предварителните варианти на Android официално бяха достъпни само за притежателите на Google устройства.

Тагове: