Google предупреди, че потребителите на Chrome трябва да са по-бдителни, защото честотата на хакерските атаки, насочени към браузъра, все повече зачестяват.
Технологичният гигант съобщи, че е идентифицирал две zero day атаки (носещи кодовите имена CVE-2021-37975 and CVE-2021-37976). Терминът zero day препраща към уязвимости, които са станали достояние на хакерите, преди самите разработчици да са успели да идентифицират и отстранят даден проблем. Google не разкриват повече подробности, но за сметка на това ни засипват с още кодирана информация относно кога и от кого са забелязани въпросните пропуски.

 

За тези, които не са чак толкова любопитни, Google обяви, че по проблемите се работи и потребителите трябва да са сигурни, че са инсталирали най-последната актуализация. За да проверите с коя версия на Chrome разполагате, посетете Settings > Help > About Google Chrome и ако там се споменават цифрите 94.0.4606.71 или по-нова версия, то можете да си отдъхнете - към момента сте в безопасност. Но не забравяйте и последната важна стъпка - дори след ъпдейта трябва да рестартирате браузъра си, защото в противен случай актуализацията няма да се задейства.

Снимки: Shutterstock

Виж още: Променете тези настройки на браузъра веднага, ако ви е грижа за поверителността ви онлайн