Споменавайки ChromeOS, обикновено си мислим за бюджетни лаптопи, но най-новият модел на CTL е всичко друго, но не и бюджетен. Всъщност той има достатъчно RAM и сторидж, за да се изсмее на всяко обикновено геймърско РС.

Наречен СВх2-7, моделът прилича на миналогодишния СВх2, но със значителен скок в производителността. Докато предният модел имаше процесор Intel Celeron, СВх2-7 има десето поколение Corei7 – 10610U процесор. Комбинирана с 2 ТВ сторидж и 64 GB RAM памет, тази конфигурация е драстично по-мощна от практически всеки един Chromebook на пазара. Добавете към това 5 USB порта, 2 HDMI порта, аудиожак за слушалки и карточетец, и получавате доста способно устройство.

Разбира се, целият този хардуер идва на съответната цена. Тя е 1419 долара, което не е добре за вашия джоб, макар че е лесно да я оправдаете с чистата мощност на самия хардуер. Ако търсите нещо сравнимо, но не чак толкова скъпо, СВх2-7 идва и в конфигурация от 8 GB RAM 128 GB сторидж и същия процесор за 729 долара.

Макар да е възможно този модел и в частност по-мощната версия да не отговарят на нуждите и бюджета на всеки потребител, добре е да видим, че ChromeOS за десктоп получава и по-мощен хардуер.

Снимка: CTL

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви