Ако все още се колебаете дали да преминете към Windows 10 и ви е трудно да се разделите с добрия стар Windows 7, през миналата седмица не друг, а Google излязоха с поредния сериозен аргумент в полза на по-новата версия на операционната система.

В обширен блогпост от компанията информират потребителите си, че Windows 7 има изключително сериозен пропуск в протоколите си за сигурност, който очевидно е известен отдавна, но все още не е отстранен. В комбинация с подобен дефект в кода на Google Chrome тази дупка в сигурността може да се използва от хакери за изпращане на зловреден код към потребителите.
Според публикацията на Google особено уязвима е 32-битовата версия на Windows 7, но по-стари версии на софтуера вероятно също са под заплаха.

Тъй като Windows 7 от доста време насам не е приоритет за Microsoft по отношение поддръжката на сигурността, Google съветват потребителите си сериозно да се замислят за преминаване към по-новия Windows 10, който е по-добре защитен.

Междувременно компанията предлага обновена версия на Chrome с пореден номер 72.0.3626.121, която е налична за сваляне и в която пропускът в сигурността е коригиран. Така че ако все пак настоявате да използвате Windows 7 и особено неговата 32-битова версия или по-стари варианти на Windows, добре е поне да инсталирате последната версия на Chrome, за да избегнете допълнителен риск за данните си.

Топ 6: Най-бруталните суперколи на изложението в Женева

---

Това е лаптопът на мечтите. Игрите на него са космос! (ВИДЕО)

Тагове: