За да не остане по-назад от телефона Coca-Cola на Realme, Redmi увеличава залога със специално издание на своя телефон Note 12 Turbo с името Хари Потър. Телефонът идва с вграден персонализиран лаунчер, както и с емблемата на Хогуортс на гърба и се доставя в доста атрактивна тематична кутия, заедно с брандиран калъф, "писмо за приемане" в магическото училище, карта и дори тематичен щифт за изваждане на SIM картата. Пускането на телефона от специалната серия има за цел да популяризира най-новата мултиплатформена AAA игра на Warner Brothers - Wizarding World.

Всеки телефон се доставя в невероятно украсена кутия, която прилича на нещо, излязло директно от света на Потър. Под капака е писмото за прием, придружено от богато украсена карта. Телефонът върви със собствено зарядно устройство, опаковано в хартиена кутия, маркирана със светкавица, заедно с калъф от изкуствена кожа, копие на картата на Мародерите, няколко стикера на тема "Хари Потър" и очарователен инструмент за изваждане на SIM картата с емблематичния символ 9¾.

Подобно на други тематични смартфони, това вълшебно Redmi устройство е само естетически преработено, със същите спецификации за производителност отвътре. Телефонът е снабден с 6.67-инчов дисплей с 12-битов гъвкав OLED панел с FHD+ резолюция, както и 120 Hz честота на опресняване и се захранва от мощен процесор Snapdragon 7+ Gen 2 под капака заедно с до 16GB LPDDR5x RAM и 1TB UFS 3.1 памет. За да се запази от прегряване, той разполага с 3725 мм камера за охлаждане. Специалното издание на Note 12 Turbo се захранва от батерия с капацитет 5000 mAh, която поддържа 67 W бързо зареждане, въпреки че се чудим дали има тематична анимация за бързо зареждане, която използва характерния дизайн на светкавицата на белега.

Камерите на телефона също са хитроумно оформени на тема "Хари Потър", като двата основни обектива са проектирани да приличат на кръглите очила на Хари и на белега точно над тях. Двата основни фотоапарата са съответно 64МР основен обектив (с поддръжка на OIS) и 8 МР ултраширокоъгълен обектив, а третият обектив е 2МР макросензор. Обърнете телефона и ще получите 16MP предна камера за селфита.

Тематичният за Хари Потър Redmi Note 12 Turbo вече се предлага в континентален Китай за 2399 юана (348 долара) за варианта с 12 GB+256 GB и очакваме да разберем дали Redmi планира да го направи достъпен и в световен мащаб.

Снимка: Redmi

Виж още: Новият титан от серията Asus ROG идва след броени дни