Microsoft са се заели с разработването на нови функции не само за Windows 11, но и за своите стандартни приложения. Според изтекла информация следващата голяма промяна, идваща в Notepad, вероятно ще предложи функция, поддържаща раздели.

Разделите в Notepad ще работят точно както функционират във Files Explorer и уеб браузърите: няма да се налага да отваряте множество прозорци за различните папки и директории. Ако някога опцията за раздели в Notepad наистина се появи, това може би ще бъде най-вълнуващото събитие за онези, които използват приложението в Windows 11. Последният път, когато важен ъпдейт засегна Notepad, беше, когато Microsoft преработи приложението за версията му в Windows 11.

Скрийншотът на интерфейса с раздели в Notepad показва поверително предупреждение, което казва на служителите да не обсъждат проекта с външни лица. Въпреки предупреждението изображението беше разпространено в Twitter, преди оригиналният автор да я изтрие. За щастие някои медии успяха да се докопат до него благодарение на @PhantomOfEarth в Twitter.

Все още не е ясно кога ще бъде достъпна функцията за широката публика. Възможно е Microsoft да тества новия интерфейс в Notepad с членовете на Windows 11 Insiders, преди да го направи част от своите предстоящи актуализации Moment. Може би софтуерният гигант ще го предложи на абонатите за ранен достъп в началото на следващата година.

Опитът на Microsoft да въведе интерфейс с раздели в своята операционна система датира от дните на Windows 95. Въпреки това той никога не се превърна в нещо, което потребителите могат да използват, докато Microsoft не добави раздели във File Explorer за всички потребители на Windows 11, версия 22H2 през октомври миналата година.

Снимка: Unsplash/MSFT

Виж още: Microsoft отправи поглед към Netflix

 

Тагове: