Холивуд най-накрая се реши да спечели слава на гърба на криптовалутата.

Нов филмов проект, наречен Crypto, разказва историята на федерален агент (в ролята Бо Нап), който се завръща в родния си град Ню Йорк, за да разследва случай на корупция и измами. Скоро обаче агентът се оказва “заклещен в опасен подземен свят, населен от мистериозен търговец на произведения на изкуството, хакер ентусиаст, превърнал се в киберспец, и корумпиран счетоводител”.

Режисьорите на продукцията я сравняват с “Фирмата” и “Момичето с драконовата татуировка”, което е доста амбициозно изказване. Въз основа само на описанието филмът не звучи особено обещаващо. По-скоро нещо като продължение на Sharknado, но което се фокусира върху проект за копаене на пари, наречен Shark Coin.

Crypto може би ще е голям холивудски проект, но със сигурност не е първият. Това място е запазено за трилъра Bitcoin Heist, виетнамска продукция с 20% рейтинг в сайта Rotten Tomatoes.

Ако летвата за качеството на подобни филми е толкова "висока", то Crpyto има шанс за добро представяне.  

Ако чакате филм на такава тематика, който всъщност има шанс да се превърне в класика, имате късмет. Братята Коен работят по проект за "Копринения път", прословутия онлайн магазин за нелегални стоки, част от Dark Web, където основна валута на търгуване са биткойните.

Още от Play