Netflix обяви, че шестият сезон на хитовия политически трилър House of Cards, който в момента се снима, ще бъде и последен. Решението очевидно е било взето преди месеци и няма връзка със скандалните разкрития около сексуалността и посегателствата на звездата Кевин Спейси.

По-рано тази седмица Антъни Рап - актьор от друг сериал на Netflix - заяви, че е имал подобен инцидент със Спейси през 1986 г., когато бил на 14 години.

Спейси поднесе много бързо извинение след обвиненията на Рап и разкри едновременно с това своята хомосексуалност. Някои от критиците не се поколебаха да го обвинят, че е съобщил за ориентацията си в същия момент, за да отклони вниманието. Кевин Спейси е носител на два "Оскара" за най-добра мъжка роля. Той обаче няма да получи и специалната награда Emmy следващия месец. Международната телевизионна академия обяви, че оттегля връчването ѝ заради последните събития.

House of Cards дебютира през 2013 г. и бе един от първите оригинални сериали на Netflix, който получи значително внимание, припомня Polygon. Първите два сезона на трилъра бяха особено силни, след което сериалът тръгна надолу.

Тагове:
Още от Play