Следвайки стратегията си за създаване на екосистема от смарт устройства, които заедно работят за постигането на т.нар. Seamless AI Life от гледна точка на потребителя, Huawei бележи най-високия ръст на продажбите на носими устройства на пазара от 87.2% на годишна база и засилва инвестициите си в научноизследователска и развойна дейност с откриването на Huawei Health Lab, част от общо 14 изследователски центъра и 36 съвместни иновационни центъра по целия свят.

Смарт аксесоарите, попадащи в категорията wearables, или носими устройства, доскоро се приемаха за по-скоро екзотични технологични джаджи, но все повече се превръщат в незаменима част от ежедневието ни. Пазарните данни показват силен растеж в сектора по време на пандемията, паралелно с увеличените разходи за електроника. Продължаващата вече година ситуация в света обръща фокуса на хората към повече грижа за здравето и адаптиране на начините на постигане на физическа активност, към повече самостоятелни дейности. При тази тенденция виртуалните интелигентни треньори, които следят ежедневната ни активност, ключови здравни параметри и по-специализирани тренировки, стават търсен и обичан партньор в поддържането на добрата ни физическа и психическа форма.

Лидер в ръста на продажбите на годишна база

Според последния IDC Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker, Huawei, класиран в момента на 3-то място в световен мащаб, е най-динамично развиващият се играч на пазара. Компанията увеличи продажбите си с 87.2% с доставки на над 13.7 милиона носими устройства на клиентите си. Специално в продажбите на фитнес гривни и смарт часовници Huawei също отбеляза най-високия ръст на годишна база от 88.1% с доставени над 10.7 милиона носими на китката устройства.

Данните показват голям успех за Huawei и по-конкретно за четвъртото тримесечие на 2020 г. През него в региона на Централна, Източна и Северна Европа фитнес гривните и смарт часовниците на компанията генерират 22% пазарен дял и заемат челната позиция по този показател.

Huawei Health Lab

Huawei Health Lab е най-голямата лаборатория за здраве и спорт, управлявана от Huawei, съчетаваща две зони с над 20 вида оборудване в сферата на професионалните научноизследователски и развойни дейности. Първата е експериментална зона за тестване на надеждността на всички носими смарт продукти, където те се подлагат на 25 вида тестове за издръжливост. Втората се фокусира върху постигането на професионален здравен анализ с тяхна помощ.

С грижа за физическата и психическата форма

В момента у нас се продават най-новите смарт часовници на компанията Watch GT 2 Pro и Watch Fit, както и часовникът Watch GT 2 и фитнес гривната Band 4. С тях можете да следите както пулса си, така и нивото на наситеност на кръвта с кислород, качеството на съня си и нивото на стреса. И, разбира се, да се вдъхновите от множеството тренировъчни програми и в детайли следени спортове, с които да запазите добрата си форма и настроение.

Всички устройства се свързват с вашия смартфон (независимо от неговата марка) с приложението Huawei Health (Здраве). За iOS-базираните устройства то се намира в Apple AppStore, а за всички Android устройства се препоръчва да се изтегли и актуализира през Huawei AppGallery. AppGallery е собственият магазин за приложения на Huawei, който е инсталиран на смартфоните на Huawei и може да се изтегли и използва и на всички други Android-базирани смартфони.

Снимки: Huawei

Виж още: Нова игра с награди в Huawei AppGallery