На изложението в Берлин Technics показа слушалките EAH-TZ700, които са от типа „тапи“. Ключът към изключителното качество на звука при EAH-TZ700 е новоразработеният 10-милиметров говорител, който използва модерна технология с магнитен флуид, създадена в резултат на дългогодишни задълбочени изследвания и разработки. Новият говорител е оборудван с алуминиева free-edge мембрана (със свободна периферия), подобна по форма на тази на конвенционалните говорители за озвучителни тела.

Технологията с магнитен флуид спомага за осигуряване на широка честотна лента и възпроизвеждане на прецизен и дълбок бас, тъй като значително улеснява движението на компонентите на говорителя. Зад говорителя има камера за контрол на въздушния поток, която допълнително оптимизира нискочестотните характеристики и подобрява усещането за пространство и „въздух“ в звука.

Другият нов модел слушалки на Technics - EAH-DJ1200, е предназначен за диджеи. Те наследяват изключително успешните RP-DJ1200, от които досега са продадени над 500 000 бройки след пускането им на пазара през 1996 г. 

EAH-DJ1200 заимстват основната концепция от предходния модел, но също така са предназначени да отговорят на нуждите на съвременните диджеи, поради което се отличават с по-модерни функции, дизайн и качество на звука. В допълнение към традиционното слушане EAH-DJ1200 осигуряват възможност за прецизно прослушване на ритъма дори в обстановка с много силни звуци и шумове, като тази в клубовете.

Вижте още: Продължаваме напред: Playboy със собствени безжични слушалки! 

Тагове: