AGON by AOC - една от водещите световни марки за монитори и IT аксесоари - обяви първия портативен гейминг монитор от AOC GAMING - модела 16G3. 15.6-инчовият (39.5 см) дисплей е проектиран да промени потапящия мобилен гейминг и продуктивността в движение с елегантен, тънък и грабващ окото дизайн. Да прегърнем високопроизводителния гейминг.
Със своят пленителен 15.6" Full HD IPS дисплей, който предлага забележителна картина, AOC GAMING 16G3 е истински монитор за игри, който е проектиран за геймъри с PC и конзоли, търсещи наслада от игровото преживяване, независимо къде се намират. 16G3 предлага 144 Hz честота на опресняване и 4 ms време за реакция (с включена Overdrive опция) и така добавя към линията от портативни монитори на AOC бърза графика с висока честота на опресняване, с която са свикнали геймърите. С впечатляваща яркост от 250 cd/m² и контрастно съотношение 1000:1 този монитор осигурява изразителни цветове, чудесни ярки светлини и сенки, които са представени в целия си блясък, независимо на закрито или на открито.

Включването на Adaptive-Sync технология елиминира накъсването, а малкото входно закъснение позволява достигане на състезателно темпо, при което милисекундите и бързите реакции правят разликата между победата и загубата.

Елегантен дизайн, върхова портативност


Със своя външен вид, в който незабележимо се смесват черни и червени акценти, 16G3 излъчва рафинираност и безусловна смелост. Неговият тънък 11.5 мм профил и малкото тегло от под 1.1 кг допринасят едновременно за естетиката и практичността му. С диагонал на екрана, който съвпада с този на 15.6″ лаптопите, този монитор спокойно се събира в почти всички чанти за преносими компютри и идва с подплатена торбичка за носене за още по-голяма защита. В допълнение на своя минималистичен дизайн 16G3 идва и с вградена интелигентна стойка, която позволява позициониране под различни ъгли на наклон, за да осигури най-комфортното зрително преживяване по време на продължителни игрови сесии във всяка потенциална локация. Преходът между портретен и пейзажен режим става интуитивно благодарение на Auto-Pivot функцията, която се достъпва без усилия в софтуера i-Menu.

Безгрижна свързаност за игрово преживяване без прекъсване
16G3 предлага добър набор от опции за връзка. microHDMI входът дава възможност за закачане на актуалните конзоли (като PS4, PS5 или Xbox One, Xbox Series S или X), както и на по-стари лаптопи, а един от USB-C входовете поддържа DisplayPort Alt Mode и захранване за лесна връзка с по-модерните лаптопи. Вторият USB-C порт на 16G3 позволява включване на постояннотоково захранване и така улеснява управлението на кабелите. Това захранване може да бъде подадено на първия USB-C порт към свързания лаптоп, така че той да се зарежда, докато използва външния дисплей.
Нещо повече, този портативен монитор разполага с два говорителя по 1 W, както и с жак за слушалки за геймърите, които използват такива с кабел.
AOC GAMING 16G3 променя границите на играта в движение и лесно се адаптира към различни сценарии. Освен като дисплей за игри той може да служи на професионалисти за втори екран, свързан към лаптопа и да ги улесни в презентациите или да играе ролята на динамичен втори монитор в ефективни мултимониторни конфигурации с цел подобряване на продуктивността в движение или дори в офиса. Поддръжката на 50x50 мм VESA монтаж позволява и фиксиране на монитора на стойка. Геймърите могат да се потопят в ентусиазирани игрови сесии дори извън тяхната комфортна зона и да са сигурни, че насладата от любимите им заглавия може да ги съпътства навсякъде, където ги отведат приключенията.
AOC GAMING 16G3 ще бъде наличен от средата на септември 2023 г. на препоръчителна крайна цена от 606 лв. с ДДС.

Снимки: Aoc