Измина малко повече от месец, откакто Apple пусна на пазара серията iPhone 15 - достатъчно време, за да могат потребителите да се докоснат до устройството и да изразят мнението си за него. С малки промени тук и там семейството iPhone 15 е сигурен хит за Apple, но първите впечатления сочат, че собствениците са разочаровани от поне един от моделите - iPhone 15 Pro.

Според сайта за продуктови ревюта PerfectRec за втора поредна година при Pro модела на iPhone на Apple се наблюдава спад в броя на петзвездните отзиви. В проучване, в което са анализирани над 690 000 потребителски отзива, само 73% от клиентите са дали на телефона перфектна оценка. Това е по-малко от 76%, които получи iPhone 14 Pro, което при 14 Pro вече е спад с осем пункта спрямо предишното поколение.

Въз основа на данните 15 Pro има най-малък брой отзиви с пет звезди в сравнение с всеки друг модел Pro, който Apple някога е произвеждала. Положително е обаче, че при базовия модел и Plus се наблюдава увеличение на броя на петзвездните отзиви в сравнение с предишното поколение.

Няма конкретна информация, която да обяснява защо потребителските отзиви са намалели за най-новия Pro телефон на Apple. Но моделите Pro за кратко страдаха от проблем с прегряването, преди Apple да пусне кръпка за отстраняването му. И извън USB-C порта, титановата рамка и програмируемия екшън бутон няма голяма разлика между него и iPhone 14.

Разбира се, измина само около месец, откакто тези телефони се появиха по рафтовете на магазините. Мненията винаги могат да се променят с течение на времето.

Снимка: Unsplash

Виж още: Рекордно високите производствени разходи на iPhone 15 могат да вдигнат цените на iPhone 16

 

Тагове: