AMC официално даде зелена светлина за втория сезон на The Terror ("Ужас"), след като първите десет епизода се оказаха изненадващ хит.

Не очаквайте обаче да видите познати лица или локации, защото от самото начало The Terror е бил замислен като антология, което означава, че вторият сезон ще има нов сюжет, ново място на действието и нов режисьор. Не трябва да забравяме и че сериалът е по книгата "Ужас" на Дан Симънс и първият сезон изцяло покрива нейната история. Макар и да я променя на много места.

Отличният първи сезон бе създаден от Дейвид Кайганич, но той няма да се завърне за сезон две. Вместо това Александър Ву (True Blood) и Макс Боренщайн (Kong: Skull Island, Godzilla) ще бъдат изпълнителни продуценти, като Ву ще бъде и режисьор.  

Историята в The Terror сезон 2 ще се върти около военнопленнически лагер за японци в Южна Калифорния по време на Втората световна война. Освен измъчените пленници, лагерът ще има още един неочакван обитател – безплътно привидение.

Идеята на АМС е да започне с реално историческо събитие, на чийто фон да развие измислена хорър история. Подобно на романа на Симънс, базиран на истинската експедиция на сър Джон Франклин. Целта й е да открие морски път през Полярния кръг, който да свързва Европа и Азия – легендарния Северозападен проход.

Засега няма яснота за евентуалните актьори в новия сезон.

Тагове:
Още от Play