Режисьорът на "Логан" Джеймс Манголд се насочва към галактиката далеч, далеч. Според The Hollywood Reporter, Манголд ще напише и режисира самостоятелния филм за Боба Фет на Lucasfilm, съсредоточен върху любимия на феновете наемник. Подробности по историята все още се държат плътно в тайна.

Слуховете за филм за Боба Фет съществуват от години - очакваше се, че самостоятелният филм на Джош Транк е трябвало да бъде именно посветен на Фет, който щеше да последва Rogue One като следващата Star Wars Story част, но след като беше уволнен от проекта, "Соло" прескочи напред по график. Наскоро се говореше, че продуцентът на X-Men и режисьорът на Dark Phoenix Саймън Кинберг работи върху филма "Фет".

Кинберг е бил свързан с проекта от известно време, но през декември нови слухове потвърдиха, че той отново е замесен в него, и то с важна роля. Според доклада на The Hollywood Reporter, не е известно дали версията на Манголд е същата като този проект, но Кинберг и Манголд имат добри работни отношения от времето, които работиха заедно във вселената X-Men.

Манголд идва на крилете на успеха на "Логан", който триумфира сред критици и аудиторията, и спечели номинация за "Оскар" за най-добър адаптатиран сценарий - прекалено рядък подвиг за супергерой. Понастоящем Манголд разработва филма Ford vs. Ferrari за Fox.

Самият Боба Фет е герой от филмовата поредица „Междузвездни войни“. Той е ловец на глави и е син на Джанго Фет, един от последните мандалорианци. Именно Боба Фет залавя Хан Соло. Той е точен клонинг на баща си, за разлика от имперските щурмоваци, които са генетично програмирани с чувство за дисциплина, различни умения и ускорен растеж.

Още от Play