Както повечето хора знаят, колкото по-силна е вашата парола, толкова по-трудно ще бъде някой да получи достъп до вашите акаунти. Но изглежда, че никой не е предал този ценен урок на собствениците на Samsung, тъй като ново проучване установи, че нарастващ брой собственици на Samsung използват същата ужасно лесна парола.

Според SamMobile компанията за решения за управление на пароли Nordpass е провела ново проучване на най-често използваните пароли. Установено е, че „samsung“ с малка буква S е една от най-често използваните пароли в поне 30 страни. И очевидно това е тревожна тенденция, която се разраства.

Както заявява SamMobile, „samsung“ беше 198-ата най-често използвана парола през 2019 г. На следващата година думата се изкачи до 189-ата най-популярна парола, а през 2021 г. се изкачи чак до 78-о място в класацията.

Използването на името на марката като парола не е добър ход, но поне не е толкова лошо, колкото използването на думата „парола“. Вярвате или не, но „password“ все още царува като най-често срещаната парола. Това е последвано от „12345“, „123456789“ и „guest“.

Независимо дали използвате главна или малка S за думата Samsung, също няма да има голяма разлика в сигурността. Хакерите пак ще могат да разбият кода за нула време.

Накратко, не използвайте марката на вашето устройство като парола. Може да е неприятно да измислите трудна парола за всичките си акаунти, но си струва да запазите информацията си в безопасност. И ако се притеснявате да не забравите паролата си, просто не забравяйте, че мениджърът на пароли може да направи работата с всичките ви пароли много по-лесна.

Снимка: Unsplash

Виж още: Как един сгъваем смартфон променя начина, по който използваме мобилното си устройство