Който е имал допир с Dark Souls франчайза, знае, че той се слави със своята трудност. За незапознатите, най-просто казано, в игрите приемате ролята на рицар и обикаляте из замъци, подземия и всякакви мрачни места, изправяйки се срещу противници, които не са толкова лесни за убиване. Просто има нещо много привлекателно в това, да преповтаряш едни и същи нива по няколко пъти, понеже една грешка те оставя наполовина умрял, а втора вече е фатална.

За хората, на които историята им се е сторила интересна, но геймплеят ги е отказал, вече има решение. Modern Firearm е неофициален мод за Dark Souls 3, в който всички далекобойни оръжия (като арбалети) са заменени от автоматични огнестрелни такива. Резултатът е изключително небалансирано изживяване, понеже противниците изведнъж са прекалено лесни за побеждаване. Но в крайна сметка това е идеята.

Всяко оръжие освен снайпера има и по два режима на стрелба. Ако стреляте с по едно във всяка ръка, това води до автоматичен режим, който е по-неточен и нанася по-малко щети на попадение, но пък повече са изстреляните куршуми. Боравенето с едно оръжие в двете ръце води до повече прецизност и по-големи щети, но при по-бавна скорост на стреляне.

Вижте още: Всяка обявена PlayStation 5 игра е тук! (ВИДЕО)

Тагове: