Harry Potter RPG игра, разрабoтeнa от Avalnche Software, ще излезе в края на 2021 г. за следващото поколение конзоли. Издателят Warner Bros. все още не е обявил играта, но към този момент нейното съществуване е практически сигурно: слуховете за нея са от години, като през 2018 г. изтекоха и геймплей кадри.

Според двама анонимни източници, цитирани от Bloomberg, въпросното геймплей видео е истинско. Harry Potter RPG в момента е планирана за PS5 и Xbox Series X за крaя на следващата година, като РС версия не се споменава. Играта представлява приключение с отворен свят, което пресъздава Хогуортс.

Изглежда Harry Potter RPG ще бъде анонсирана след следващата Batman игра, която трябва да бъде показана на събитие на DC през август. Това е малко по-късно от планираното: Harry Potter RPG трябваше да дебютира още на Е3 2020, но събитието бе отменено заради коронавирус пандемията.

Колкото до новата Batman игра, нейното име също е обвито в мистерия. Един слух твърди, че тя ще се казва Batman: Arkham Legacy, докато Warner Bros. регистрира домейна Gotham Knights.     


Виж още: Ето така ще стартира лъскавия ви нов Xbox Series X (ВИДЕО)

 

Тагове: