Въпреки че може да бъде епичен по отношение на историята и героите си, Justice League със сигурност не е с обичайната за подобни мащабни продукции дължина. По данни на киноверигите АВС и Regal цялата продължителност на филма е точно 121 минути, което е буквално два часа и една минута. А ако премахнем финалните надписи, филмът ще е дори под два часа.

Това със сигурност не е непременно лошо, тъй като вече сме били свидетели на филми за супергерои, които определено се застояват повече от нужното, само и само да продължат да бомбардират сетивата ни със специални ефекти.

Въпреки това дължината е любопитен факт, когато по филма работиха такива любители на зрелищните сцени като Зак Снайдер и Джос Уедън.

Така Justice League става най-краткият филм от комикс вселената на DC до момента, която иначе изглежда така:

Man of Steel – 143 минути

Batman v Superman: Dawn of Justice – 151 минути

Suicide Squad – 123 минути

Wonder Woman – 141 минути

Ще бъде интересно да видим точно как ще се разгърне филмът в това кратко време. Не трябва да забравяме, че в него зрителите ще се запознаят с още трима от Justice League (Flash, Cyborg и Aquaman), а Superman трябва да има своето впечатляващо завръщане. Дали обаче по-краткото време е причина да се притесняваме? Всъщност... не, не точно. Днес сме свидетели на все по-дълги филми, които често прехвърлят допустимата за сюжета си продължителност. Филми като Transformers се ширят над 160 минути, като причината остава неизвестна. Или поне логичната причина. Това, че новият Justice League е по-кратък, не е причина да се притесняваме (в Batman Begins имаме добре изградена история и няколко антагониста в 140 минути). Дори може да се окаже и плюс. Истинските притеснения трябва да идват от начина, по който DC Film развиват филмовата си вселена.

Тагове:
Още от Play