Хитовите сериали "Големи малки лъжи" (Big Little Lies) и "Вице" (Veep) наклониха везните в полза на HBO спрямо конкурентите Netflix и Hulu по време на наградите на Гилдията на филмовите актьори (SAG).

Въпреки отличното си представяне напоследък, двете дигитални платформи останаха в сянката на водещата кабелна услуга. Netflix имаше цели 19 номинации срещу 12 на НВО. В крайна сметка обаче, НВО превърна своите в пет награди, докато водещата стрийминг услуга трябваше да се задоволи само с един приз.

В категорията за най-добър комедиен сериал победи "Вице" на НВО с участието на Джулия Луис-Драйфъс, която спечели наградата за най-добра актриса в телевизионна комедия. Политическата сатира бе подкрепена от успеха на "Големи малки лъжи" в две категории и на "Игра на тронове" (Game of Thrones) с една награда.

От своя страна, Netflix трябваше да се задоволи само с приза за Клеър Фойл за участието ѝ в "Короната" (The Crown).

Наградите на Гилдията на филмовите актьори се смята за най-добър индикатор за успех на наградите "Оскар", защото нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука. По-късно днес ще бъдат обявени номинираните за "Оскар", а ето какво още се случи на наградите на Гилдията на филмовите актьори.

Сам Рокуел спечели приза за поддържаща мъжка роля за филма "Три билборда извън града" (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), a призът за поддържаща женска роля отиде при Елисън Джени за "Аз, Тоня" (I,Tonya). Гари Олдмън беше отличен за ролята си на Уинстън Чърчил във филма "Тъмни времена" с приз за най-добър актьор в главна роля. Франсис Макдорманд грабна наградата за най-добра актриса за "Три билборда извън града", който се отличи още в общата категория за екип.

След последните големи филмови награди, преди бляскавите "Оскари", "Три билборда извън града" се очертава като основен фаворит в за най-добър филм на Наградите на филмовата академия, а Гари Олдман - като най-добър актьор. С интерес ще проследим номинациите днес, а деветдесетата церемония по връчване на наградите „Оскар“ ще се проведе на 4 март 2018 г. 

Още от Play