Кметът на Лондон Садик Хан обяви, че ще работи съвместно с esports организацията LDN UTD по инициатива, насочена към справяне с младежката безработица в столицата на Великобритания.

За целта ще бъде организиран специален турнир за младите лондончани - LDN UTD Inter-Borough Esports Championships, който ще включва и работилници с водещи гейминг инфлуенсъри, между които FIFA звездата Tassal ‘Tassal’ Rushan. Състезанието ще даде възможност на играчите да се състезават в турнири по FIFA 21 и NBA 2K.

„Ръстът на електронните спортове през последните 12 месеца е много висок“ - коментира кметът на Лондон. - „Тази индустрия генерира милиони лири за икономиката ни и създава много работни места. Горд съм, че програмата Sport Unites е в състояние да помогне за финансирането на подобен турнир.“

Това не е първото публично-частно партньорство в сферата на електронните спортове, едно от най-големите събития в света - IEM Katowice се организира в партньорство между кметството на полския град и esports компанията ESL.

Снимки: shutterstock

Виж още: PlayStation 5 – скорост, мощ и светло бъдеще (РЕВЮ)

Тагове:
Още от Play