Днес Netflix пусна трейлър за своята нова продукция Outlaw King.

Историческата драма с участието на Крис Пайн разказва историята на Робърт Брус и битката му да възвърне контрола над Шотландия от краля на Англия. В трейлъра виждаме, че Робърт Брус е принуден да се укрива, след като е обявен за враг на краля, а семейството му трябва да търпи бруталното отношение на онези, които го преследват. "Няма да бягам повече и няма да се скрия", гордо заявява Брус и скоро сформира чета от верни последователи, готови да се борят срещу "най-силната армия в света".

Outlaw King ще дебютира по кината и Netflix на 9 ноември. Кинопремиерата му очевидно означава, че компанията се готви да спечели няколко награди за продукцията. Наградите на Академията и някои филмови фестивали изискват премиера в киносалоните, за да може един филм да бъде номиниран. В миналото Netflix пускаше филмите за кратко и само в избрани киносалони, за да изпълни тези изисквания.

Някои режисьори, сред които Алфонсо Куарон и Пол Грийнграс, настояват за по-широко разпространение на предстоящите им Netflix филми. Стрийминг гигантът получи осем номинации за "Оскар" тази година, спечелвайки една от тях с документалния филм Icarus.

Тагове: