В скорошно свое интервю Марк Хамил обясни какви разминавания има с режисьора Раян Джонсън спрямо образа на Люк Скайуокър. Хамил не се посвени да разкаже с кои неща не е съгласен и дори заявява, че „това не е моят Люк Скайуокър“ в интервю, качено в YouTubе.

Хамил е актьорът, заемал емблематичния образ на Люк Скайуокър в оригиналната трилогия на Джордж Лукас, както и в новата трилогия, която стартира през 2015 с филма „Междузвездни войни: Силата се пробужда“. Сега, след втория филм от нея, който предизвика силно поляризирани мнения, изглежда, че актьорът застава по-скоро на страната на разочарованите фенове. Все още не е ясно дали той ще се появи и в последния филм от трилогията.

В интервюто си Хамил казва, че е казал на режисьора, че „джедаите никога не се предават“. Той допълва: „Ако той (Скайуокър) е направил грешка, той би опитал да я поправи. И точно в това ние (с режисьора) се разминахме фундаментално, но това вече не е моята история. Това е история на някой друг – а Раян имаше нужда от мен, за да постигне определен ефект при завършека… Там е сърцевината на моят проблем. […] Това е новото поколение Star Wars и се наложи да мисля за Люк почти като за друг герой. Може би той вече е Джейк Скайуокър. Той не е моят Люк Скайуокър“.

Тагове: