След само една нощ на прожекции, новият Star Wars: The Last Jedi вече има много добри финансови резултати. С 45 милиона долара приходи от предпремиерната прожекция в четвъртък вечер, филмът застана на второ място в историята като най-печеливша предпремиера.

На първо отново е Star Wars филм - Star Wars: The Force Awakens. Миналата година приходите от предпремиерата на Rogue One бяха 29 милиона долара, което означава, че сегашният дебют е с 55 процента по-силен. Комбинацията от добри ревюта и положителен отзив сред феновете (не всички) по всяка вероятност ще допринесе за продължаващото добро представяне на Star Wars.

Според анализатори, добрата предприемиера подсказва, че той с лекота ще може да изкара 200 милиона долара след първия си уикенд. Ако това се случи, Star Wars: The Last Jedi ще победи Beauty and the Beast, който до момента е най-силният кинодебют в САЩ с 174 милиона долара.

За сравнение, The Force Awakens от 2015 г. донесе рекордните за домашния боксофис 238 милиона долара за първия си уикенд, но не е изключено Star Wars: The Last Jedi да подобри това постижение.

А сега е време и за нашето ревю!

Тагове: