От 2014 г. насам Blizzard предложи толкова спиращи дъха кинематографични видеоклипове за Overwatch, че повечето от нас се чудят кога компанията най-накрая ще погледне към адаптирането на играта към големия екран или като телевизионно шоу. Аctivision Blizzard намекна, че компанията е проучиал възможността за действително телевизионно предаване на Overwatch, което може и да се окаже реалност.

Според LinkedIn профилът на Ник ван Дайк, който отговаря за създаването на телевизионни предавания и филми от Blizzard, той лично е участвал в разработването и продажбата на анимационно шоу "Overwatch". Останалата част от автобиографията му показва, че преди това е работил в Disney, където играе ключова роля в подпомагането на компанията да придобие Pixar.

Профилът на Ван Дайк от своя страна отбелязва, че сериалът Overwatch е бил само "продаден", и не е гарантиран. А можем да научим още, че шоу с тематика Diablo също ще е в "предварително производство" в някакъв момент. Blizzard не са направили официално съобщение около нито един от двата проекта, така че е възможно никой от тях да не се види бял свят.

Виж още: PlayStation 5 vs. Xbox Series X: изтекоха параметрите на двете машини

Още от Play