Някои нови спецификации, за които се предполага, че са свързани с devkit комплекти на PlayStation 5 и Xbox Series X, се появиха онлайн. Въпреки че мнозина вече отхвърлиха информацията като фалшива, конзолите изглеждат сравними и реалистични в devkit форма.

Неотдавнашна публикация на 4channel от потребител, който твърди, че е тестър на игри с достъп до devkits както на PS5, така и на Xbox Series X (XSX), разкри някои интересни спецификации за двете предстоящи конзоли от следващото поколение. Изглежда машините са доста сходни, въпреки че PS5 има предимство при скоростта на SSD диска, докато XSX има малко по-бърз процесор. Естествено, най-добре е да подходите към това изтичане на информация с необходимата щипка сол:

Публикацията споменава, че Xbox Series X трябва да стигне 12.1 TFLOPS и да настрои допълнително RAM паметта си за крайния модел. "Течът" също така посочва, че PS5 ще има специални ядра за RT и 3D Audio, докато XSX ще има и специални ядра за Ray-Tracing, но очевидно по-малко от конкурента си в PlayStation лагера. Не е изненадващо, че този специфичен "теч" вече привлече доста скептични коментари, като акцентът беше поставен върху видимо малкия SSD капацитет на PS5 (въпреки че това са спецификации, за които се твърди, че са взети от devkit).

Ново изображение на Xbox Series X се появи в социални сайтове като Facebook и Twitter. Xbox актуализира своите Twitter и Facebook акаунти с изображение на конзола, носеща се почти зловещо над вода. От него не може да се открие нищо ново за самата конзола, но поне Microsoft води, що се отнася до тийзването на следващата си машина, докато все още нямаме нищо конкретно от Sony по отношение на окончателния дизайн на PS5.

Виж още: Steam вече ви препоръчва какво да играете 

Тагове: