Въпреки че Принс положи големи усилия музиката му да не се появи онлайн, след смъртта му тя бавно си пробива път обратно към интернет пространство. Най-новото онлайн попълнение на все по-достъпното му творчество са няколко музикални клипа, публикуван днес в YouTube чрез канала на Vevo. Официален канал на Принс е качил официални видеоклипове, както изпълнения на живо на хитовите песни When Doves Cry и Let’s Go Crazy от албума Purple Rain.

През 2015 г. Принс изтегли музиката си от всички стрийминг услуги с изключение на Tidal, но през февруари тя се появи в Spotify, Amazon Music и Apple Music. Миналата година представители на покойната легенда осъдиха Roc Nation заради нарушение изключителния лиценз за ползване дискографията на Принс от Tidal и сключиха сделка с Universal Music Group за управление музикалния каталог на певеца, която впоследствие бе отменена.

Клиповете се появиха в YouTube скоро след пускането на допълненото издание на класическия албум Purple Rain, което включваше ремастерирана версия на Purple Rain, както и 11 неиздавани досега песни, редица ремикси и концертен филм. Към момента има шест видеоклипа на официалния канал в YouTube на Принс.

Тагове: