Преди около месец шефът на Disney Боб Айгър хвърли в паника милиони фенове на Star Wars, след като загатна, че Хан Соло може да не е истинското име на прочутия герой от космическата сага.

"В живота на Хан Соло са се случили няколко важни неща като срещата му с един определен персонаж и придобиването на един конкретен кораб. Тях ще видим в новия филм, но също така ще разберете и как е получил името си."

Последното притесни феновете, които разтълкуваха изказването в смисъл, че известният персонаж ще има друго име. Оказва се, че напрежението е било напразно, защото сега президентката на Lucasfilm Кейтлийн Кенеди категорично опроверга това пред MTV.

"Не знам какво точно е имал предвид Боб. Хан Соло крие много тайни, но те не са свързани с това, че името му е различно. Очевидно това е името му, винаги е било това", пояснява тя, така че очевидно в новия филм за прочутия герой ще научим по-скоро как е изградил репутацията си на безстрашен наемник.

Соло е един от главните герои в сагата Star Wars и втората най-важна фигура в редиците на бунтовниците след Люк Скайуокър. Той остава изключително популярен герой десетилетия след първата си поява на големия екран в епизод IV, като неговата популярност надминава тази на повечето от героите в сагата. През 2007 г. списание Empire го определи като най-великия актьор от поредицата.

Тагове:
Още от Play