Почитателите на Star Wars задължително трябва да отбележат датата 17 ноември като важна, защото тогава ще видим новия шутър Star Wars: Battlefront II.

Причината да се вълнувате за една игра - тя се очертава като най-амбициозното Star Wars заглавие в историята и истинска съкровищница за геймърите, които обичат вселената на космическата сага.

Star Wars: Battlefront II обещава да поправи всичко, което предната част опропасти - от наличието на пълноценна сингъл кампания до богат на съдържание мултиплейър. И всичко това на фона на прочути локации и важни събития от кинопоредицата. Ще видите известни транспортни средства и познати персонажи с техните специални умения и предимства, а за да е изненадата пълна, Империята ще бъде представен по един неочакван начин. Изобщо, ако обичате Star Wars, не пропускайте Star Wars: Battlefront II.

Над нея се трудят цели три студиа - DICE, Motive Studios и Criterion Games, което е безпрецедентно за ЕА, така че можем да очакваме или нещо страхотно, или поредното ААА разочарование. Честно казано, в момента е трудно да се определи в каква посока ще поеме проектът, но да се надяваме, че вложените усилия си заслужават.