Netflix разкри експериментална нова функция, която координира вибрацията на вашия смартфон с определени сцени в гледаните от вас филми.

Компанията проучва как хаптичната обратна връзка може да засили зрителското изживяване. С други думи, представете си вибрацията от гейм контролерите, въведена още в Nintendo 64, но на вашия смартфон. Когато гледате вълнуващи сцени във филм или сериал – например при престрелка или експлозия, – вашият телефон ще вибрира в съответствие със ставащото на екрана, за да се потопите  изживяването.

Виж още: Convert2MP3: един от най-големите пиратски сайтове за музика, затвори

Идеята не е функция, която Netflix тества широко, а произлиза от едно от изданията на т.нар. Hack Days на компанията, когато нейни служители получават трибуна за нови идеи и технологии. Повечето от тези експерименти не се сбъдват, но някои от тях могат и да намерят място в бъдеща версия на приложението на Netflix.

Въпреки относително малките екрани за доста хора техният телефон е най-хубавият дисплей, който притежават. Добавянето на вибрираща функция може да предложи различно изживяване от гледането на голям телевизор. Това е една от тези функции, които или ще харесате, или ще намразите, но все пак е хубаво, че Netflix мисли да я предложи.

Тагове:
Още от Play