Интерактивното филмово приключение Black Mirror: Bandersnatch на Netflix се оказа обект на съдебен иск, заведен от компанията Chooseco. Компанията е известна като издател на серията книги игри „Избери своето приключение“ от 80-те и 90-те години. Тя твърди, че Netflix нарушава нейни запазени марки. Според нея стрийминг гигантът е водил преговори за лиценз, но до споразумение така и не се е стигнало.

В иска конкретно се посочва сцена от Bandersnatch, където персонаж споменава книга от поредицата „Избери своето приключение“ и изглежда, че това е основното обвинение, което Chooseco предявява срещу Netflix. По-нататък в обвинението се споменава, че Netflix създава объркване и опетнява свързаното с марката качество, както и че мрачната тематика на Bandersnatch се отразява лошо върху репутацията.

Bandersnatch действително позволява на зрителите да изберат своя прочит на историята, но това определено не е единственият пример за подобен тип интерактивен сюжет. Игри като Until Dawn и Quantum Break, както и интерактивната история The Wayne Investigation на Amazon също използват базирани на избора истории. Това дори не е първата интерактивна програма на Netflix – компанията предлага подобни продукции още от 2017 г.

Наскоро Netflix беше съдена и от Храма на сатанистите заради статуя с главата на коза, която се появи в сериала The Chilling Adventures of Sabrina. По сегашното обвинение за Bandersnatch Chooseco иска 25 милиона долара.

TP-Link DECO M5 AC1300 - Wi-Fi система с характер

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Още от Play