След катастрофалната адаптация на Death Note сега Netflix е хвърлила око на друга аниме класика. Стрийминг гигантът обяви, че подготвя игрален сериал от 10 епизода по Cowboy Bebop.

Компанията представи новото си начинание с пост в Twitter, съдържащ само логото на анимето и тийзър на иконичната песен от него. В официалното прессъобщение Netflix дава малко повече детайли за адаптацията. Тя ще бъде съвместен проект на Netflix и Tomorrow Studios - продуцентската къща зад телевизионни сериали като Aquarius и Teen Wolf. По сериала ще работят Андре Немек, Джош Апълбаум, Джеф Пинкнър и Скот Розенбърг, а първият епизод ще бъде написан от Кристофър Йост (“Тор: Рагнарок”). Оригиналният режисьор на анимето, Шинчиро Уатанабе, ще бъде консултант към продукцията. Все още не е известна дата на излизане.

За онези от вас, които не са отраснали с аниме класиката, ето какво трябва да знаете основно за нея. Cowboy Bebop е историята на група космически наемници през 2071 - Спайк Спигел и приятелите му Джет Блек, Фей Валентайн и Радикал Ед. Анимето започва да излиза през 1998 г. по японската телевизия и проследява множеството приключения на бандата из Слънчевата система. Анимето умело бяга от традиционните жанрове, като смесва класически елементи от уестърни, sci-fi и филм ноар, допълнени от запомнящ се саундтрак с джаз елементи. Още от дебюта си Cowboy Bebop набира огромна популярност по целия свят и получава признанието на критиците за едно от най-добрите анимета на всички времена.

Четейки това, със сигурност разбирате защо всички фенове на Cowboy Bebop сме притеснени за игралната адаптация на Netflix. След отчайващия Death Note не сме особено развълнувани, че стрийминг гигантът посяга на още едно култово аниме от детството ни. Дано този път адаптацията отдаде нужното уважение към оригинала, а не го превърне в скучен американски екшън, нямащ нищо общо с анимето, на което уж е базиран.

Тагове: