Вещери от всички страни, слагайте медальоните, грабвайте сребърните мечове и се пригответе за епична binge-watching сесия, защото Netflix подготвят сериал по "Вещера". Шоуто ще бъде базирано върху осемте тома от поредицата "Вещера" на полския писател Анджей Сапковски, които са основното вдъхновение зад култовата ролева игра на CD Projekt RED. Самият Сапковски ще бъде творчески консултант на проекта, пишат IGN.

"Развълнуван съм, че Netflix ще правят адаптация на моите истории", обяснява писателят в прес съобщение, "като останат верни на оригиналните истории и теми, на които съм посветил 30 години писане".

Последното може да се приеме като леко захапване срещу CD Projekt RED. Всеизвестен факт е, че Сапковски не е почитател на игрите по "Вещера" и не вярва в наративния капацитет на видеоигрите като цяло. Той не получава и никакви дивиденти от The Witcher игрите, тъй като продава правата за гейм адаптация на вселената си за изплатена веднага сума. Сапковски стои и твърдо зад позицията, че игрите не са никакво продължение на книгите му, както всъщност са възприемани от огромна част от феновете по света. 

Кинематографското интро на The Witcher 3: Wild Hunt, режисирано от Томас Багински

Във всеки случай адаптацията на Netflix изглежда ще бъде поставена в добри ръце. Томас Багински, режисьор на интро клиповете на трите Witcher игри и тийзър трейлъра на предстоящия мега хит Cyberpunk 2077, ще поеме режисурата на поне един епизод за сезон. Няма повече информация за актьорски състав, други режисьори, снимачен екип, дата на започване на снимките и дори върху кои истории от вселената на Сапковски ще се съсредоточи сериалът. Можем само да се надяваме, че намекът за няколко сезона ще се изрази в хронологична екранизация на всички книги на полския фентъзи автор.

Накрая трябва да спомена и един голям дебат, който екранизацията на Netflix ще отвори: ще елиминира ли подобен сериал възможността за пълнометражни екранизации на книгите или дори игрите по "Вещера" и къде попадат CD Projekt RED в цялата продуцентска патаклама?

Тагове:
Още от Play