The Witcher 3: The Wild Hunt постави нови стандарти в игрите с отворен свят и да надскочиш тази летва изглежда адски трудно. Ако някой обаче е в позицията да го направи, то това безспорно е самото полско студио CD Projekt RED.

И то се готви за големия скок.

"Убеден съм, че Cyberpunk 2077 може да бъде много по-голям комерсиален успех от The Witcher 3. Футуристичният свят на играта е по-близък до съвремието ни, да не говорим, че киберпънк атмосферата е толкова популярна от огромен брой филми, книги, комикси и игри. Не трябва да забравяме, че фентъзито от друга страна е нишова тема", твърди съоснователят на студиото Михал Кичински.

Според него марката The Witcher е била свързана прекалено много с родната Полша - това е полски роман, родил още полски настолни игри и полски тв сериал. От друга страна, киберпънкът ще е максимално достъпен за по-широка аудитория от самото начало.

"Да печелиш едновременно и награди, и комерсиален успех не е лесно, но компании като Rockstar и Blizzard показват, че е възможно", продължава Кичински, цитиран от GameZone.

Очевидно амбициите на поляците са огромни, щом дръзват да се сравняват с такива големи компании, но кой може да ги обвини за това. Cyberpunk 2077 все още няма дата на излизане и се разработва за PlayStation 4, Xbox One и РС.

Оцени:
Рейтинг: 3
Тагове:
Още от Play

Часове преди премиерата Star Wars: Battlefront 2 вече е без микротранзакции

38 | Преди 18 ч.