Номинациите за "Златен глобус" бяха обявени и както Netflix, така и Amazon имат повече номинации, отколкото миналата година. Amazon получи девет номинации за сериали и една за филм, а Netflix осем номинации за сериали и пет за филми. Hulu спечели две номинации.

Amazon получи три номинации за Homecoming, The Marvelous Mrs. Maisel и A Very English Scandal. Homecoming, в който звезди са Джулия Робъртс и Боби Канавале, е номиниран за най-добър драматичен сериал. Робъртс е номинирана за най-добра актриса, докато Стивън Джеймс е сред номинираните за най-добър актьор. The Marvelous Mrs. Maisel, който по-рано тази година взе осем награди "Еми", бе номиниран за най-добър сериал за музика или комедия. Звездата на шоуто Рейчъл Броснахан получи номинация за най-добра актриса, а Алекс Бостър бе номиниран за поддържащата си роля. A Very English Scandal, който първоначално бе премиера на BBC One, е номиниран за най-добър ограничен сериал, най-добър актьор в ограничен сериал (Хю Грант) и най-добър поддържащ актьор в ограничена серия (Бен Уишоу).

Номинацията на филма на Amazon беше за Beautiful Boy. Тимоти Чаламет е номиниран за най-добра актриса от актьор в поддържаща роля.

Новото шоу на Netflix The Kominsky Method получи три номинации за най-добра музикална и комедийна серия, най-добър актьор (Майкъл Дъглас) и най-добър поддържащ актьор (Алън Аркин). Bodyguard, първоначално драма на BBC, получи номинация за най-добър драматичен сериал и най-добър актьор (Ричард Мадън). Номинациите на Netflix завършват с номинацията на Алисън Бри за най-добра актриса в музикална или комедийна серия за Glow, номинацията за най-добър актьор на Джейсън Бейтман за Ozark и най-добра актриса на Реджина Кинг в Seven Seconds.

Roma на Netflix получи три номинации - добър знак за надеждата на компанията за евентуален "Оскар". Той е номиниран за най-добър чуждоезичен филм, а Алфонсо Куарон е номиниран за най-добър режисьор и най-добър сценарий. Стрийминг гигантът спечели и номинации за белгийския филм Girl (за най-добър чуждестранен филм) и Dumplin (най-добра оригинална песен).

The Handmaid's Tale донесе две номинации за Hulu - по-малко, отколкото миналата година. Елизабет Мос бе номинирана за най-добра актриса в драматична серия, а Ивон Страховски бе номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля.

Отличията се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд.

Церемонията за 76-ите награди "Златен глобус" ще се състои на 6 януари 2019 г. в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли Хилс. Водещи ще бъдат актьорите Сандра Оу и Анди Самбърг.

Тагове: