Първото издание на състезанието за независими разработчици на видеоигри Game Dev Summit Indie Pitch ще се проведе на 17 март в споделеното работно пространство Puzl CoWorKing. В него могат да участват всички български indie компании, които разработват видеоигри, независимо за каква платформа. Победителят ще може да участва в международния конкурс за независими гейм студиа Indie Prize Showcase 2018. Надпреварата се провежда в партньорство с Indie Prize и Casual Connect, както и с подкрепата на Ubisoft София. Сред журито на състезанието е и един от редакторите на HiComm - Вирджиния Кирова.

Презентация на идеи

Участниците ще получат по пет минути, за да представят игрите си и да впечатлят журито. Самите презентации могат да бъдат на български или английски език, но от организаторите препоръчват да се използва повече вторият. Сроковете за подаване на документите е до 12 март, като формата за кандидатстване можете да я изтеглите от линка.

Претендентите ще бъдат оценени от професионалисти от различни сфери свързани с гейм индустрията. В журито са: Бисер Дянков, дизайнер и продуцент в Haemimont Games, Миглена Николчина, преподавател в Софийски университет "Св. Климент Охридски", Мартин Кадинов, регионален мениджър за Югоизточна Европа в ESL, Добромир Григоров, студио мениджър в B12 Games, Калин Диновски, главен геймплей програмист в Ubisoft Sofia, и както вече споменахме - нашият гейминг редактор Вирджиния Кирова.

Победителите в първото издание на Game Dev Summit Indie Pitch ще получат възможност да представят своята игра в рамките на конференцията Casual Connect, която ще се проведе в Лондон в края на май пред хиляди професионалисти от game индустрията и представители на водещи медии.

Обратна връзка от експерти

Game Dev Summit Indie Pitch също така предоставя възможност на българските независими разработчици не само да представят своите игри, но и да получат адекватна обратна връзка от водещи експерти от индустрията. Състезанието ще им позволи да развият допълнителни умения и знания, които да им помогнат да осъществят проекта си по възможно най-успешен начин. Финалистите в първия кръг ще участват в Master Class с експерти от различни сфери, който ще им помогне в процесите по популяризиране и разпространение на игрите им. Курсовете включват „ПР и маркетинг“, “Бизнес развитие и комуникации”, както и “Презентации и презентационни умения”.