Когато става въпрос за регулаторни мерки е обичайно за автопроизводителите да представят единен фронт за правителствени агенции създаване на нови правила и политики. Но както става и в много други области, производителят на електрически автомобил Tesla Motors е готов да погази традицията.

Традиционните автомобилни производители пренебрегват потенциала на електрически автомобили - това е категоричното заключение и упрек на Tesla.

"Индустрията дори не се опитва", казва Дермът О'Конъл, вицепрезидент на компанията и посочва повече от 370 000 резервации, натрупани за Model 3, въпреки че компанията няма да започне производството му до края на следващата година. Всеки един от тези притежатели на резервация е оставил депозит от 1000 долара, който на практика представлява безлихвен заем за Tesla за срок от няколко години.

О'Конъл разкритикува другите автомобилни производители за това, че през последните пет години предлагат предимно модели с малък обсег, които той сравни с "бяла техника". Други от моделите пък са просто "проформа", създадени единствено за задоволяване на изискването за превозни средства с нулеви емисии на Калифорния.

Виж още: Tesla готви две превозни средства, но те не са коли