Към края на януари Бен Афлек разкри, че е решил да се оттегли от ролята си на режисьор на предстоящия филм за Батман. Обяснението на Афлек бе, че не може да раздели вниманието си между написването на сценария и режисурата, а и наред с това да се снима в него.

След оттеглянето на Афлек сценарият бе пренаписан от сценариста зад Argo - Крис Tерио. За съжаление изглежда, че това няма да бъде краят на неприятностите около филма.

Според източници, цитирани от Forbes, все още предстои много работа. "Проектът ще претърпи значителни промени и е възможно да бъде напълно пренаписан." Но въпросите не спират дотук. Когато бъде избран режисьор, филмът "по същество ще тръгне в нова посока, след като новият творчески екип заработи", допълват източниците.

Мат Рийвс, режисьор на Dawn of the Planet of the Apes и Cloverfield, ще режисира филма.


Засега премиерата на The Batman е отложена за 2019 г. Не е ясно и дали Джо Манганиело все още ще се появи във филма като Deathstroke или пък дали отново Джаред Лето ще се превъплъти в Жокера. Междувременно новата Batman: Arkham игра пък ще бъде анонсирана на 8 март. Спекулациите са, че следващото заглавие от вселената на DC ще бъде игра със сина на Човека прилеп в главната роля.

Виж още: Първият трейлър на новия сезон на Samurai Jack е стряскащо мрачен

Тагове: