Netflix обяви нова функция, чиято задача е да ви накара още по-трескаво да разглеждате каталога на платформата. Новият раздел се нарича Worth the Wait и ще показва на абонатите какво ще се появи в Netflix за периода между следващите 15 и 360 дни. Освен това ще можете да настроите аларма за филми или сериал, които ви допадат, месеци преди тяхното излизане.

Netflix вече има раздел Coming Soon, но той показва предстоящите заглавия само за две седмици напред. Логично е да предположим, че новата функция е създадена преди всичко с целта да убеди абонатите да плащат таксата си, дори ако не гледате много или изобщо нищо не им харесва в момента. С други думи, ако видите две-три потенциални интересни заглавия по-нататък, това е вероятно да ви убеди просто да запазите абонамента си, вместо да го прекратите и евентуално да го възобновите после.

Друга възможна цел на функцията е да запази абонатите дори ако Netflix междувременно вдигне цените с перспективата за готино съдържание. Последният път когато компанията вдигна цените си, беше в началото на миналата година, когато скокът беше с 1 до 2 долара на пакет. Разделът Worth the Wait засега е наличен само при американските абонати на Netfliх, но по-късно тази година ще бъде тестван и в глобален мащаб.  

Снимка: Netflix

Виж още: Бъг в зарядните на Tesla в Европа позволява на конкуренцията да ги ползва безплатно

 

Тагове: