LG Electronics представи най-новия си геймърски монитор UltraGear (модел 49GR85DC) - извит 49-инчов дисплей с пропорции 32:9 и изключително висока честота на опресняване 240 Hz. С размери на два монитора с размер 16:9, поставени един до друг, впечатляващият нов модел осигурява изключително плавно геймплей изживяване и първокласно качество на картината, необходимo за поглъщащи гейминг изживявания. Въпреки че е разработен с мисъл за геймърите, 49GR85DC е подходящ и за продуктивно вършене на работа или гледане на съдържание благодарение на усъвършенстваната си мултитаскиг функционалност и изключително широкия си екран.

С 49-инчов панел с Dual QHD (5120 x 1440) резолюция и 1000R извивка новият геймърски монитор UltraGear на LG осигурява остри и наситени изображения, които запълват зрителното поле на потребителя. Комбинацията от обилната ширина на екрана на монитора и честотата на опресняване от 240 Hz1 спомага за създаването на обширна и по-интуитивна среда за игра - карайки заглавията да се усещат по-реални и динамични. Сертифициран по VESA DisplayHDR 1000, 49GR85DC има също така контрастно съотношение 3000:1 и максимална яркост 1000 нита2, създавайки ярки цветове и дълбоко, нюансирано черно. Със своя почти безграничен дизайн от трите страни мониторът позволява на потребителите да останат фокусирани, докато се борят с опонентите си или изследват любимите си виртуални светове.

Не само за игри, 49GR85DC предлага набор от мултитаскинг функции, които позволяват на потребителите да се възползват напълно от удължения му екран със съотношение 32:9. Новият UltraGear поддържа режими Picture-in-Picture (PIP - картина в картината) и Picture-by-Picture (PBP - картина до картината). Режимът PIP позволява на потребителите да показват съдържание от второ свързано устройство в нов свободен прозорец, докато режимът PBP им позволява да работят с няколко отворени прозореца едновременно, като удобно разделят екрана на две отделни части.

Важен за потребителите, които се наслаждават на компютърни и конзолни игри, както и полезен за едновременното извършване на различни дейности - новият монитор осигурява свързаност чрез DisplayPort 1.4 и HDMI 2.1, като и двете позволяват на потребителите да се наслаждават на гладък гейминг при 240 Hz в Dual QHD резолюция. Освен това извитият UltraGear подчертава гейминг изживяването със своята LED Hexagon подсветка и поддръжката на DTS Headphone:X; усъвършенствано аудио решение, което осигурява изключителен триизмерен звук чрез кабелни слушалки.

"Тъй като пазарът на геймърски монитори продължава да се развива и да расте, нараства и търсенето на обширни дисплеи с висока честота на опресняване и превъзходно качество на картината", каза Со Йонг-джае, старши вицепрезидент и ръководител на ИТ бизнес звеното на LG Electronics Business Solutions Company. "Предназначен за игри, но също толкова подходящ за едновременно изпълнение на повече от една работни задачи, новият LG UltraGear е универсално, първокласно решение за дисплей, което показва нашата обвързаност и способност да задоволим разнообразните нужди на съвременните потребители."

Сега наличен в САЩ, новият геймърски монитор UltraGear ще бъде пуснат на ключови пазари в Европа този месец и в Азия по-късно тази година.

Снимки: LG

Още от Play