Очаква се тази година OnePlus да пусне на пазара поне два телефона Nord - OnePlus Nord 3 от среден клас и OnePlus Nord CE 3 "Core Edition". Последният трябва да бъде доста по-бюджетен и това се постига чрез намаляване на разходите в области, които обикновено не влияят толкова на изживяването, колкото неща като дисплея и батерията. Но това е деликатен баланс, така че спецификациите тук са по-важни, отколкото при повечето телефони.

Хората от MySmartPrice получиха доста съществено изтичане на спецификации за OnePlus Nord CE 3 от познавача на индустрията и известен с течовете профил OnLeaks. Довереният източник е отбелязал, че OnePlus планира да пусне новите си Nord устройства през юли тази година. Възможно е да се променят и схемите за наименование, като Nord 3 може да бъде пуснат като OnePlus Ace 2V, а през тази година може да има и още по-евтино трето устройство, наречено OnePlus Nord CE 3 Lite. Но да преминем към изтичането на спецификациите на Nord CE 3.

Тези вътрешни характеристики почти напълно отразяват предполагаемите спецификации на по-скъпия OnePlus Nord 3, като единствените изключения са по отношение на процесора, паметта и RAM. Твърди се, че Nord 3 е оборудван със SoC MediaTek Dimensity 9000, който използва 4nm процес и има максимална тактова честота от 3.05 GHz на най-голямото си ядро - сравнете това със Snapdragon 782G на Nord CE 3 с неговия 6nm процес и максимална честота от 2.7 GHz. Същевременно по-скъпият модел трябва да има 16 GB RAM вместо 8 или 12 GB като CE, а паметта ще бъде заключена на 256 GB, вместо да ви дава възможност за избор на 128 или 256 GB.

Извън тези области според слуховете всички основни спецификации ще бъдат еднакви между OnePlus Nord CE 3 и неговия по-скъп брат, което дава основание за прозвището Core Edition. Въпреки че все още не разполагаме с конкретни данни за цената, миналогодишният Nord 2 струваше 400 евро за базовия модел, а Nord 2 CE - само 300 евро. Ако OnePlus запази Nord CE 3 с около 25% по-евтин от по-големия си брат, той би трябвало да е адски изгоден.

Снимка: Unsplash

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

Тагове: